جمعه ۱۵ فروردين ۱۴۰۴ - 2025 April 04
پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران    *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران      
۱۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۳
تیتر20 گزارش می دهد:
کرمان موتور یکی از برند‌های مطرح و شناخته شده سال‌های اخیر بازار خودرو به شمار می‌آید که هم اکنون در آستانه اتمام سومین دهه از فعالیت خود قرار دارد. هر چند هنوز هم بسیاری از تولید کنندگان با آنچه که باید فاصله دارند. اما با توجه به اقدامات صورت گرفته  بلوغ خودروسازی در ۳۰ سالگی در کرمان موتورقابل مشاهده است.
کد خبر: ۷۴۷۷۸

تیتر20  -  کرمان موتور در سال های اخیر با توجه به نوع فعالیت و حضور در کلاس های مختلف بازار با لوگوی شناخته شده کی ام سی (KMC)  توانسته است نام خود را به عنوان قطب سوم خودروسازی مطرح کند.قطبی که در تمام کلاس های بازار خودرو محصولات قابل توجهی را تولید و عرضه می کند.


دراین سال ها کرمان موتور که فعالیت اصلی اش در زمینه تولید از سال 1373 آغاز شده است ، سابقه همکاری با برندهای مطرح و بزرگ آسیایی و اروپایی را در کارنامه خود ثبت کرده است. این شرکت فعالیت خود را با دوو آغاز و محصولاتی مانند دوو ماتیز،اسپرو را تحویل مشتریان داد. با فولکس در زمینه تولید محصولات متنوع گل همکاری داشته است.  این همکاری ها با ورشکست شدن دوو و تحریم ها متوقف شد. اما حرکت کرمان موتور متوقف نشد. 


آبی پوشان کرمانی در ادامه این مسیر پر از دست انداز ، هم همکاری با لیفان را و هم همکاری با هیوندای کره جنوبی را تجربه کردند. لیفان در زمانی ازخط تولی این شرکت خارج شد که اوضاع و احوال خوبی را تجربه نمی کردند و به نوعی توانست مانع از خاموش شدن چراغ این شرکت شود. البته این انتخاب را باید به پای کرمان موتور گذاشت.
درادامه همکاری با هیوندای کره جنوبی نیز منجر به تولید محصولات خوبی مانند اکسنت ، هیوندای آی 10 و آی 20 شد.


در حال حاضرنیز این شرکت توانسته است پلتفرم اختصاصی خود را در اختیار بگیرد و با توجه به گسترده شدن زنجیره تامین ، رسما به سمت خودروسازشدن گام های بلندی برداشته است.


با این حال پس از درخواست این شرکت برای خرید و مدیریت سهام دومین خودروساز بزرگ کشور،با هجمه هایی همراه شده است . البته مخالفان چون دستاویز چندانی ندارند، سعی دارند که با اصرار و تاکید بر کلمه مونتاژکار ، مسیر خصوصی سازی را منحرف کنند. این در حالی است که به دلیل مسائل ، چالش ها و مشکلاتی خرد وکلانی که پیش پای صنعت خودروسازی کشور وجود دارد، هیچ خودروسازی را نمی توان پیدا کرد که در زمره مونتاژکاران قرار نگیرد. اگر از صدر تا ذیل تولید کنندگان را بررسی کنیم ، تمام آنها به واردات قطعات مختلف نیازمند هستند. فقط درصد این نیاز و میزان ارزبری آنها متفاوت است.بنابراین ابتدا باید به تعریف درستی از مونتاژکار دست پیدا کرد و بعد با استفاده از این واژه اقدام به تخریب کرد.


اما آیا واقعا کرمان موتور یک مونتاژکار صرف به شمار می آید؟ از دیدگاه کلی پاسخ به این پرسش مثبت است. چرا که این شرکت نیز مانند سایر خودروسازان باید قطعاتی که تولید داخل ندارند را از شرکت های خارجی وارد کند. درواقع این همان کاری است که نه تنها شرکت های بزرگ خودروسازی کشور انجام می دهند ، بلکه به دلیل افزایش تنوع مدل و رقابت و همچنین کاهش هزینه ها و سرعت دادن به تولید ، بسیاری از شرکت های بزرگ دنیا نیز در همین مسیر قرار دارند.


البته شاید قیاس خودروسازی دنیا با ایران در حال حاضر چندان درست نباشد. ولی نباید فراموش کرد که از یک سو آنها در چه شرایطی قرار دارند و از سوی دیگر باید دید که خودروسازی کشور در چه وضعیتی قرار دارد.با این حال کرمان موتور را می توان از جمله خودروسازانی به شمار آورد که حرکت در مسیر درست را آغاز کرده است.


بومی سازی قطعات 
کرمان موتور طی سال های اخیر با توسعه زنجیره تامین و استفاده از تامین کنندگان داخلی از یک سو باعث کاهش میزان ارزبری شده است و از سوی دیگر زمینه رشد و توسعه صنعت قطعه سازی به خصوص در ارگ جدید بم را فراهم کرده است.


کرمان موتور همچنین یکی از خودروسازان بخش خصوصی به شمار می آید که خط تولید و رنگ اختصاصی به روزی را در اختیار داشته و درصد زیادی از نیازها و فرایندهای تولید را در داخل شرکت انجام می دهد. 


آبی پوشان کرمانی گذشته از خط رنگ اختصاصی ، جزء معدود شرکت هایی به شمار می آیند که با تولید گیربکس نه تنها نیازخود را برآورده می کنند ، بلکه به برخی دیگر از تولید کنندگان داخلی نیز گیربکس می دهند تا میزان داخلی سازی افزایش و ارزبری آنها کاهش یابد.


دراین شرایط این شرکت علاوه بر مونتاژبرندهایی مانند جک (JAC)  برای توسعه و تعمیق داخلی سازی ، اقدام به بومی سازی محصولات خود از جمله کی‌ام‌سی J7 و کی‌ام‌سی T8 کرده است . محصولاتی که دیگر می توان پلتفرم آنها را اختصاصی این شرکت دانست.


کرمان موتور همچنین از جمله شرکت هایی به شمار می رود که حساب ویژه ای روی زنجیره تامین داخلی بازکرده است . این مساله در همایشی که چندی پیش برگزار شد ، به صورت علنی با قطعه سازان داخلی در میان گذاشته شد. 


کرمان موتور همچنین سرمایه گذاری زیادی روی و تحقیق و توسعه (R&D) و مهندسی محصول صورت داده است. آزمایشگاه های مجهزی را راه اندازی کرده است . ضمن اینکه اولین محصول بومی این شرکت به نام شدو(shadow) در آینده ای نزدیک عرضه خواهد شد.


دراین میان هر چند هنوز این شرکت برای تامین برخی قطعات خود به منابع خارج از کشور وابسته است. اما از یک جهت هنوز این قطعات تولید داخل ندارند و از سوی دیگر گام جدیدی که این شرکت برداشته است ، نشان می دهد که دیگر نمی توان کرمان موتور را یک مونتاژکار صرف به شمار آورد.این ها تمامی نشانه ای از بلوغ یک خودروساز30 ساله است.

 

ارسال نظرات
موضوعات روز